Balıkgiller
1 sayfadaki 1 sayfası
Balıkgiller
Yavru Balık: Anne biz sağcı mıyız, solcu mu?
Anne Balık: Babana sor yavrum, kendisi siyaset uzmanıdır!
Baba Balık: Balığız yavrum, sağımız solumuz belli olmaz bizim!
Yavru Balık: Anne babam neden öyle söyledi, bizim de bir dünya görüşümüz yok mu?
Anne Balık: Olmaz olur mu yavrum, ama yine de babana sorsak daha iyi olur!
Baba Balık: Var: Kaçmak!
Yavru Balık: Ama anne, ben babama dünya görüşümüzü sordum, o bize kaçmaktan bahsetti! Biz balıklar hep böyle miyiz?
Anne Balık: Ben üçümüzden ve köpek balıklarından başka balık tanımıyorum yavrum!
Baba Balık: Bu da bir dünya görüşü...
Yavru Balık: Anne, bizim de cep telefonumuz olsa, sualtında çeker mi?
Anne Balık: Çeker yavrum, sualtından, kayalıklardan, her taraftan çeker!
Baba Balık: Hanım biliyorum kızdığını ama yalan söylemektense ara sıra çocuğun kuyruğunu çeksen daha iyi olur! Çok mu yüz veriyoruz ne!
Veli Bayrak
Anne Balık: Babana sor yavrum, kendisi siyaset uzmanıdır!
Baba Balık: Balığız yavrum, sağımız solumuz belli olmaz bizim!
Yavru Balık: Anne babam neden öyle söyledi, bizim de bir dünya görüşümüz yok mu?
Anne Balık: Olmaz olur mu yavrum, ama yine de babana sorsak daha iyi olur!
Baba Balık: Var: Kaçmak!
Yavru Balık: Ama anne, ben babama dünya görüşümüzü sordum, o bize kaçmaktan bahsetti! Biz balıklar hep böyle miyiz?
Anne Balık: Ben üçümüzden ve köpek balıklarından başka balık tanımıyorum yavrum!
Baba Balık: Bu da bir dünya görüşü...
Yavru Balık: Anne, bizim de cep telefonumuz olsa, sualtında çeker mi?
Anne Balık: Çeker yavrum, sualtından, kayalıklardan, her taraftan çeker!
Baba Balık: Hanım biliyorum kızdığını ama yalan söylemektense ara sıra çocuğun kuyruğunu çeksen daha iyi olur! Çok mu yüz veriyoruz ne!
Veli Bayrak
Geri: Balıkgiller
Yavru Balık: Anne bizim yönetim şeklimiz ne?
Anne Balık: Babana bak anlarsın yavrum!
Baba Balık: Beni iyi dinleyin çocuklar, bundan böyle ben ne dersem o olur! Sözümden dışarı çıkmak yok, anlaşıldı mı!
Yavru Balık: Anne babam yaşlandıkça daha da çekilmez oluyor, sürekli bağırarak konuşuyor!
Anne Balık: Evet yavrum haklısın, eskiden aklı çalışıyordu, şimdi çenesi çalışıyor!
Baba Balık: Yanılıyorsun hanım, eskiden de bağırıyordum ama senin hoşuna gidiyordu! Bence yaşlanan sensin!
Yavru Balık: Anne galiba kabak yine senin başına patladı!
Anne Balık: O nasıl söz yavrum, nerden öğreniyorsun böyle saçma sapan konuşmaları! Kabakmış...
Baba Balık: Bana öyle ters ters bakma hanım, biliyorsun ki içinizde Türkçe’yi en iyi kullanan benim!
Yavru Balık: Evet anne babam haklı. Geçen bana çok güzel bir atasözü öğretti!
Anne Balık: Neymiş o, pek öyle şeyleri beceremez ama!
Baba Balık: Ağzı büyük olana, kepçe kaşık gibi gelir!
Anne Balık: Babana bak anlarsın yavrum!
Baba Balık: Beni iyi dinleyin çocuklar, bundan böyle ben ne dersem o olur! Sözümden dışarı çıkmak yok, anlaşıldı mı!
Yavru Balık: Anne babam yaşlandıkça daha da çekilmez oluyor, sürekli bağırarak konuşuyor!
Anne Balık: Evet yavrum haklısın, eskiden aklı çalışıyordu, şimdi çenesi çalışıyor!
Baba Balık: Yanılıyorsun hanım, eskiden de bağırıyordum ama senin hoşuna gidiyordu! Bence yaşlanan sensin!
Yavru Balık: Anne galiba kabak yine senin başına patladı!
Anne Balık: O nasıl söz yavrum, nerden öğreniyorsun böyle saçma sapan konuşmaları! Kabakmış...
Baba Balık: Bana öyle ters ters bakma hanım, biliyorsun ki içinizde Türkçe’yi en iyi kullanan benim!
Yavru Balık: Evet anne babam haklı. Geçen bana çok güzel bir atasözü öğretti!
Anne Balık: Neymiş o, pek öyle şeyleri beceremez ama!
Baba Balık: Ağzı büyük olana, kepçe kaşık gibi gelir!
Yavru Balık: Anne neden bizim insandan arkadaşımız yok?
Anne Balık: Babana sor yavrum, belki bir arkadaşı vardır!
Baba Balık: Onların hayal gücü çok geniş yavrum, ne yapacakları belli olmaz! Sadece bizi yiyip tüketmek onlara yetmiyor, birde “rakı şişesinde balık” olmak istiyorlar.
Yavru Balık: Anne diyorum ki, insanların varlığını belirleyen şey onların düşünceleri değildir, tam tersine onların düşüncelerini belirleyen şey içerisinde bulunmuş oldukları toplumsal varlıklardır. Bu toplumsal varlıkların hareketliliği ve eylemselliğidir ki onların düşüncelerine ve varlıklarına bir şekil verir.
Anne Balık: Af buyur!
Baba Balık: Tabi hanım, çocuk doğru söylüyor!..
Yavru Balık: Anne diyorum ki, yaşasın balıkların kardeşliği!
Anne Balık: Ne diyorsun sen yavrum, ne kardeşliği!
Baba Balık: Hanım bu çocuğun kendine gelmesi için her hangi bir balık tarafından iyice bir sıkıştırılması lazım!..
Anne Balık: Babana sor yavrum, belki bir arkadaşı vardır!
Baba Balık: Onların hayal gücü çok geniş yavrum, ne yapacakları belli olmaz! Sadece bizi yiyip tüketmek onlara yetmiyor, birde “rakı şişesinde balık” olmak istiyorlar.
Yavru Balık: Anne diyorum ki, insanların varlığını belirleyen şey onların düşünceleri değildir, tam tersine onların düşüncelerini belirleyen şey içerisinde bulunmuş oldukları toplumsal varlıklardır. Bu toplumsal varlıkların hareketliliği ve eylemselliğidir ki onların düşüncelerine ve varlıklarına bir şekil verir.
Anne Balık: Af buyur!
Baba Balık: Tabi hanım, çocuk doğru söylüyor!..
Yavru Balık: Anne diyorum ki, yaşasın balıkların kardeşliği!
Anne Balık: Ne diyorsun sen yavrum, ne kardeşliği!
Baba Balık: Hanım bu çocuğun kendine gelmesi için her hangi bir balık tarafından iyice bir sıkıştırılması lazım!..
Yavru Balık: Anne keşke biz de insan olsaydık, çok isterdim!
Anne Balık: İnsan olmanın da balık olmanın da kendine göre sorumlulukları var yavrum...
Baba Balık: Mesela bizde büyük balık küçük balığı yutar; oysa insanlarda büyük küçük kim kime dumduma!
Yavru Balık: Anne kim kime dumduma ne demek?
Anne Balık: Yavrum sen adamı çatlatırsın, ne bileyim ben ne demek, babana sor!
Baba Balık: Ne diyeyim evladım, şimdi kalkıp kimin eli kimin cebinde belli değil desem onu da sorarsın. En iyisi bunu da bilmeyiver!
Yavru Balık: Anne babam ne içiyor öyle, elinde şişe var!
Anne Balık: Kötü ama ara sıra babalar içki içer yavrum, bazen değişiklik şart!
Baba Balık: İçelim açılalımmm!
Yavru Balık: Anne şu gelen balığa hiç benzemiyor, merak ettim kim o?
Anne Balık: Balık değil yavrum, bir dalgıç...
Baba Balık: Belli hanım, arkasındaki köpek balığından haberi olmadığına göre bayağı dalmış!
Anne Balık: İnsan olmanın da balık olmanın da kendine göre sorumlulukları var yavrum...
Baba Balık: Mesela bizde büyük balık küçük balığı yutar; oysa insanlarda büyük küçük kim kime dumduma!
Yavru Balık: Anne kim kime dumduma ne demek?
Anne Balık: Yavrum sen adamı çatlatırsın, ne bileyim ben ne demek, babana sor!
Baba Balık: Ne diyeyim evladım, şimdi kalkıp kimin eli kimin cebinde belli değil desem onu da sorarsın. En iyisi bunu da bilmeyiver!
Yavru Balık: Anne babam ne içiyor öyle, elinde şişe var!
Anne Balık: Kötü ama ara sıra babalar içki içer yavrum, bazen değişiklik şart!
Baba Balık: İçelim açılalımmm!
Yavru Balık: Anne şu gelen balığa hiç benzemiyor, merak ettim kim o?
Anne Balık: Balık değil yavrum, bir dalgıç...
Baba Balık: Belli hanım, arkasındaki köpek balığından haberi olmadığına göre bayağı dalmış!
Yavru Balık: Anne iyi ki bizi de kurban bayramında kurban niyetine kesmiyorlar!
Anne Balık: Ne yapsın çocuk, kurban niyetine kesilen hayvanlara yapılan eziyetleri görünce korktu tabi!
Baba Balık: Sanki bize yapılanlar az! Kimi canlı canlı kafamızı koparır, kimi daha soluk alırken kılçığımızı çıkartır! Kimi de ne kafa kopartır ne kılçık çıkartır! Öylece kızgın yağa!
Yavru Balık: Anne ben ölmek istemiyorum!
Anne Balık: Hangimiz isteriz yavrum!
Baba Balık: Eninde sonunda öleceğiz yavrum ama doğrusunu istersen böyle ölümü ben de istemiyorum!
Yavru Balık: Anne bayram tatili bitti ama olta sayısında bir azalma olmadı!
Anne Balık: Bu gün cumartesi yavrum, birçoğuna tatil sayılır! Oltayı kapan yine gelmiş!
Anne Balık: Birde emekliler var! Sanırsın bizi yakalamak için emekli olmuşlar! Saniye sektirmez bunlar!
Yavru Balık: Anne emekli ne demek?
Anne Balık: Hastalık, kuyruk, çile!
Baba Balık: Romatizma, şeker, doktor, ilaç! Bir nevi revir hayatı yavrum!
Yavru Balık: Anne revir ne demek?
Anne Balık: İnsanların sağlık hizmetlerini yürüttükleri yer olsa gerek yavrum!
Baba Balık: Yeni SSSGS yasasından sonra yürütmeye çalıştıkları yer desek daha iyi olur hanım!
Anne Balık: Ne yapsın çocuk, kurban niyetine kesilen hayvanlara yapılan eziyetleri görünce korktu tabi!
Baba Balık: Sanki bize yapılanlar az! Kimi canlı canlı kafamızı koparır, kimi daha soluk alırken kılçığımızı çıkartır! Kimi de ne kafa kopartır ne kılçık çıkartır! Öylece kızgın yağa!
Yavru Balık: Anne ben ölmek istemiyorum!
Anne Balık: Hangimiz isteriz yavrum!
Baba Balık: Eninde sonunda öleceğiz yavrum ama doğrusunu istersen böyle ölümü ben de istemiyorum!
Yavru Balık: Anne bayram tatili bitti ama olta sayısında bir azalma olmadı!
Anne Balık: Bu gün cumartesi yavrum, birçoğuna tatil sayılır! Oltayı kapan yine gelmiş!
Anne Balık: Birde emekliler var! Sanırsın bizi yakalamak için emekli olmuşlar! Saniye sektirmez bunlar!
Yavru Balık: Anne emekli ne demek?
Anne Balık: Hastalık, kuyruk, çile!
Baba Balık: Romatizma, şeker, doktor, ilaç! Bir nevi revir hayatı yavrum!
Yavru Balık: Anne revir ne demek?
Anne Balık: İnsanların sağlık hizmetlerini yürüttükleri yer olsa gerek yavrum!
Baba Balık: Yeni SSSGS yasasından sonra yürütmeye çalıştıkları yer desek daha iyi olur hanım!
Yavru Balık: Anne bazen insan olasım geliyor!
Anne Balık: Benim de köpekbalığı!
Baba Balık: Ben de ayakkabı olmak isterdim hanım, kafana fırlatılmak için!
Yavru Balık: Anne biz küçük balıklar birleşsek büyük balıklara kafa tutarız değil mi?
Anne Balık: Sanmam yavrum, tam tersine büyük balıkların işini daha da kolaylaştırırız!
Baba Balık: Hiçbir zaman örgütçü biri olamadın hanım! Bari çocuğun hayallerini kırma!
Yavru Balık: Anne hayal ne demek?
Anne Balık: Senin insan olmanı düşünmen gibi bir şey yavrum!
Baba Balık: Annenin de köpekbalığı olması gibi! Haklısın hanım hayal bize göre değilmiş!
Yavru Balık: Anne boğuluyorum!
Anne Balık: Balıklar boğulmaz yavrum!
Baba Balık: Sıkıntıdan da mı?
Yavru Balık: Anne babam doğru söylüyor sıkıntıdan boğuluyorum!
Anne Balık: Haydi saklambaç oynayalım!
Baba Balık: Başka oyun bulamadın mı hanım, zaten birbirimizi zor buluyoruz! Baksana etrafına hepimiz aynıyız!
Yavru Balık: Anne uykum geldi!
Anne Balık: Yat uyu yavrum!
Baba Balık: Çocuk zaten yatıyor hanım, sen nerede uyması gerektiğini söyle yeter!
Anne Balık: Benim de köpekbalığı!
Baba Balık: Ben de ayakkabı olmak isterdim hanım, kafana fırlatılmak için!
Yavru Balık: Anne biz küçük balıklar birleşsek büyük balıklara kafa tutarız değil mi?
Anne Balık: Sanmam yavrum, tam tersine büyük balıkların işini daha da kolaylaştırırız!
Baba Balık: Hiçbir zaman örgütçü biri olamadın hanım! Bari çocuğun hayallerini kırma!
Yavru Balık: Anne hayal ne demek?
Anne Balık: Senin insan olmanı düşünmen gibi bir şey yavrum!
Baba Balık: Annenin de köpekbalığı olması gibi! Haklısın hanım hayal bize göre değilmiş!
Yavru Balık: Anne boğuluyorum!
Anne Balık: Balıklar boğulmaz yavrum!
Baba Balık: Sıkıntıdan da mı?
Yavru Balık: Anne babam doğru söylüyor sıkıntıdan boğuluyorum!
Anne Balık: Haydi saklambaç oynayalım!
Baba Balık: Başka oyun bulamadın mı hanım, zaten birbirimizi zor buluyoruz! Baksana etrafına hepimiz aynıyız!
Yavru Balık: Anne uykum geldi!
Anne Balık: Yat uyu yavrum!
Baba Balık: Çocuk zaten yatıyor hanım, sen nerede uyması gerektiğini söyle yeter!
Yavru Balık: Anne üzerindeki ne öyle?
Anne Balık: Çarşaf yavrum! Köpek balıkları beni tanımasın diye giyindim!
Baba Balık: Sen giyinmeye devam et hanım! Köpek balıkları bir saldırsın da bak çarşaf marşaf kalıyor mu?
Yavru Balık: Anne bizde de yerel seçimler yapılacak mı?
Anne Balık: Hayır yavrum, bizim seçimler en başından yapılmış!
Baba Balık: Biz yem olarak seçilmişiz, bir tek seçme şansımız var o da kaçmak!
Yavru Balık: Anne neden balık hakları yok?
Anne Balık: Olmaz olur mu yavrum, bazı aylarda bizi avlamak yasak mesela!
Baba Balık: O aylarda da biz birbirimizi avlıyoruz yavrum! Kim daha güçlüyse o ayakta kalıyor!
Yavru Balık: Hala yaşadığımıza göre, biz güçlüyüz değil mi anne?
Anne Balık: Şanslıyız desek daha doğru olur yavrum!
Baba Balık: Kırk yılın başında hava atalım dedik, onu da mahvettin hanım! Güçlüyüz desen ölür müydün?
Yavru Balık: Anne kırk yılın başı ne demek?
Anne Balık: Bilmem, yaşayan bilir!
Baba Balık: Ne yani hanım, kırk yıl yaşamıyoruz diye söylediğimiz sözün anlamını bilmiyor muyuz! Kırk yılın başı... Kırk yılda bir söylenen söz yavrum!
Anne Balık: Çarşaf yavrum! Köpek balıkları beni tanımasın diye giyindim!
Baba Balık: Sen giyinmeye devam et hanım! Köpek balıkları bir saldırsın da bak çarşaf marşaf kalıyor mu?
Yavru Balık: Anne bizde de yerel seçimler yapılacak mı?
Anne Balık: Hayır yavrum, bizim seçimler en başından yapılmış!
Baba Balık: Biz yem olarak seçilmişiz, bir tek seçme şansımız var o da kaçmak!
Yavru Balık: Anne neden balık hakları yok?
Anne Balık: Olmaz olur mu yavrum, bazı aylarda bizi avlamak yasak mesela!
Baba Balık: O aylarda da biz birbirimizi avlıyoruz yavrum! Kim daha güçlüyse o ayakta kalıyor!
Yavru Balık: Hala yaşadığımıza göre, biz güçlüyüz değil mi anne?
Anne Balık: Şanslıyız desek daha doğru olur yavrum!
Baba Balık: Kırk yılın başında hava atalım dedik, onu da mahvettin hanım! Güçlüyüz desen ölür müydün?
Yavru Balık: Anne kırk yılın başı ne demek?
Anne Balık: Bilmem, yaşayan bilir!
Baba Balık: Ne yani hanım, kırk yıl yaşamıyoruz diye söylediğimiz sözün anlamını bilmiyor muyuz! Kırk yılın başı... Kırk yılda bir söylenen söz yavrum!
Yavru Balık: Anne saat kaç?
Anne balık: Güneşi görmem lazım!
Baba Balık: Ya hava kapalıysa!
Yavru Balık: Evet anne, ya hava kapalıysa!
Anne Balık: Açana kadar beklerim!
Baba Balık: Saati söylemek için saatlerce beklemek iyi bir fikir olmasa gerek!
Yavru Balık: Bence de iyi bir fikir değil!
Anne Balık: Küçük bir balık için saati sormak iyi bir fikir ama! O zaman sen söyle bey!
Baba Balık: Saat 12:00 olsa gerek!
Yavru Balık: Anne saatin 12:00 olduğunu babam nereden anladı dersin!
Anne Balık: Bilmem, babana sor!
Baba Balık: Güneşe baktım!
Yavru Balık: Anne kafam karıştı!
Anne Balık: Var mı ki?
Baba Balık: Hanım sende yok diye çocuğu suçlama istersen!
Yavru Balık: Anne galiba babam sana hakaret etti!
Anne Balık: Sende ona ortaklık ettin!
Baba Balık: Bana laf yetiştireceğine güneşe baksaydın hanım! Bak güneş tam tepemizde!
Anne Balık: Çekilin gidin tepemden! Anlaşılan dalga geçiyorsunuz benimle!
Baba Balık: Haydi biz çekildik diyelim tependen, güneş ne olacak peki! Vay be, bir balık için hiç de fena espri sayılmaz!
Anne balık: Güneşi görmem lazım!
Baba Balık: Ya hava kapalıysa!
Yavru Balık: Evet anne, ya hava kapalıysa!
Anne Balık: Açana kadar beklerim!
Baba Balık: Saati söylemek için saatlerce beklemek iyi bir fikir olmasa gerek!
Yavru Balık: Bence de iyi bir fikir değil!
Anne Balık: Küçük bir balık için saati sormak iyi bir fikir ama! O zaman sen söyle bey!
Baba Balık: Saat 12:00 olsa gerek!
Yavru Balık: Anne saatin 12:00 olduğunu babam nereden anladı dersin!
Anne Balık: Bilmem, babana sor!
Baba Balık: Güneşe baktım!
Yavru Balık: Anne kafam karıştı!
Anne Balık: Var mı ki?
Baba Balık: Hanım sende yok diye çocuğu suçlama istersen!
Yavru Balık: Anne galiba babam sana hakaret etti!
Anne Balık: Sende ona ortaklık ettin!
Baba Balık: Bana laf yetiştireceğine güneşe baksaydın hanım! Bak güneş tam tepemizde!
Anne Balık: Çekilin gidin tepemden! Anlaşılan dalga geçiyorsunuz benimle!
Baba Balık: Haydi biz çekildik diyelim tependen, güneş ne olacak peki! Vay be, bir balık için hiç de fena espri sayılmaz!
Yavru Balık: İmdat imdat boğuluyorum, kimse yok mu?
Anne Balık: Koş bey, çocuk yine rüya görüyor! Ne yapsak ki acaba?
Baba Balık: Ne yapacağız hanım, rüya işte! Ama “boğuluyorum” diye bağırdığına göre çok kötü bir rüya olmalı! Bir balık boğulur mu yav?
Yavru Balık: İyi ki uyandırdın anne, az daha boğuluyordum!
Anne Balık: Balıklar boğulmaz yavrum, rüya işte!
Baba Balık: Köpek balıkları boğazından kapsın da bak bakalım boğuluyor mu boğulmuyor mu?
Yavru Balık: Anne bak şimdi daha fazla korktum, artık bir daha uyumayacağım!
Anne Balık: Yaptığını görüyor musun bey, hadi bakalım gel de anlat çocuğa durumu!
Baba Balık: Uyusun da uyumsan da bazı şeylerden kaçış yok evladım! Bence hayatın tadını çıkarmaya bak!
Yavru balık: Anne hayatın tadı nasıl?
Anne Balık: İçinde sen olunca çok güzel yavrum!
Baba Balık: Ama annen olunca aynı şeyi söylemek mümkün değil evladım!
Yavru Balık: Anne acıktım!
Anne Balık: Zıkkımın kökünü ye!
Baba Balık: Ama bende acıktım! Bana da mı aynı mönü!
Yavru Balık: Anne mönü ne demek?
Anne Balık: Bulduğunu ye demek!
Baba Balık: Oltanın ucundaki solucan hariç!
Anne Balık: Koş bey, çocuk yine rüya görüyor! Ne yapsak ki acaba?
Baba Balık: Ne yapacağız hanım, rüya işte! Ama “boğuluyorum” diye bağırdığına göre çok kötü bir rüya olmalı! Bir balık boğulur mu yav?
Yavru Balık: İyi ki uyandırdın anne, az daha boğuluyordum!
Anne Balık: Balıklar boğulmaz yavrum, rüya işte!
Baba Balık: Köpek balıkları boğazından kapsın da bak bakalım boğuluyor mu boğulmuyor mu?
Yavru Balık: Anne bak şimdi daha fazla korktum, artık bir daha uyumayacağım!
Anne Balık: Yaptığını görüyor musun bey, hadi bakalım gel de anlat çocuğa durumu!
Baba Balık: Uyusun da uyumsan da bazı şeylerden kaçış yok evladım! Bence hayatın tadını çıkarmaya bak!
Yavru balık: Anne hayatın tadı nasıl?
Anne Balık: İçinde sen olunca çok güzel yavrum!
Baba Balık: Ama annen olunca aynı şeyi söylemek mümkün değil evladım!
Yavru Balık: Anne acıktım!
Anne Balık: Zıkkımın kökünü ye!
Baba Balık: Ama bende acıktım! Bana da mı aynı mönü!
Yavru Balık: Anne mönü ne demek?
Anne Balık: Bulduğunu ye demek!
Baba Balık: Oltanın ucundaki solucan hariç!
Yavru Balık: Anne yeni yılın kutlu olsun, gel öpeyim!
Anne Balık: Sağ ol yavrum, haydi babanı da öp bakalım!
Baba Balık: Kalsın hanım, bırakalım bu insanca davranışları! Koskoca yıl boyunca kavga yapıyorlar, sonra bir şey olmamış gibi kalkıp öpüşüyorlar! Sahtekârca bir davranış!
Yavru Balık: Anne sahtekâr ne demek?
Anne Balık: Yalancı, dolandırıcı gibi bir şey yavrum!
Baba Balık: Çocuk bunu da öğrendi ya hanım, bundan böyle davranışlarımıza daha dikkat etmeliyiz.
Yavru Balık: Anne bak görüyor musun, dışarıda havai fişekler patlıyor. Düğün mü var ne!
Anne Balık: Hayır yavrum, konuşmaya dalmışız ve bir hayli açılmışız! Burası körfez ve gökyüzünde parıldayan şeyler de bombalar.
Baba Balık: Haydi hanım çabuk buradan uzaklaşalım. Bir balık olarak ben bile isyan ediyorsam yuh olsun bu insanların haline!
Yavru Balık: Anne babam kime “yuh olsun” dedi?
Anne Balık: Barış yerine savaştan yana olan insanlara dedi yavrum.
Baba Balık: Şu hale bak hanım, neler konuşuyoruz! Dünyanın barışını savunmak bir balığa kaldıysa vay o dünyanın haline!
Anne Balık: Sağ ol yavrum, haydi babanı da öp bakalım!
Baba Balık: Kalsın hanım, bırakalım bu insanca davranışları! Koskoca yıl boyunca kavga yapıyorlar, sonra bir şey olmamış gibi kalkıp öpüşüyorlar! Sahtekârca bir davranış!
Yavru Balık: Anne sahtekâr ne demek?
Anne Balık: Yalancı, dolandırıcı gibi bir şey yavrum!
Baba Balık: Çocuk bunu da öğrendi ya hanım, bundan böyle davranışlarımıza daha dikkat etmeliyiz.
Yavru Balık: Anne bak görüyor musun, dışarıda havai fişekler patlıyor. Düğün mü var ne!
Anne Balık: Hayır yavrum, konuşmaya dalmışız ve bir hayli açılmışız! Burası körfez ve gökyüzünde parıldayan şeyler de bombalar.
Baba Balık: Haydi hanım çabuk buradan uzaklaşalım. Bir balık olarak ben bile isyan ediyorsam yuh olsun bu insanların haline!
Yavru Balık: Anne babam kime “yuh olsun” dedi?
Anne Balık: Barış yerine savaştan yana olan insanlara dedi yavrum.
Baba Balık: Şu hale bak hanım, neler konuşuyoruz! Dünyanın barışını savunmak bir balığa kaldıysa vay o dünyanın haline!
Yavru Balık: Anne biz neciyiz?
Anne Balık: Balığız yavrum, neci olacağız!
Baba Balık: Hayır hanım öyle değil! İdeolojik olarak neciyiz diyor çocuk! Sağcı mıyız solcu muyuz?
Yavru Balık: Evet anne, sağcı mıyız solcu muyuz?
Anne Balık: Balığız dedim ya evladım! Bizim sağımız solumuz belli olmaz! Bizi kim kovalarsa tersine kaçarız!
Baba Balık: Biraz dikine bir cevap oldu ama yalan da değil hani!
Yavru Balık: Anne denizi kim kirletiyor?
Anne Balık: Çoğunlukla insanlar yavrum!
Baba Balık: İnsanlar her şeyi kirletirler yavrum! Sonra da yasak koyup kendileri uymazlar!
Yavru Balık: Anne galiba bu insanları anlamak bir hayli güç olsa gerek?
Anne Balık: Evet yavrum, en az babanı anlamak kadar güçtür!
Baba Balık: Beni anlamayacak ne var hanım! En fazla burnunun dikine gidersin, sonra da korkudan tekrar bana dönersin!
Yavru Balık: Anne sen burnunun dikine mi gidiyorsun!
Anne Balık: Hayır yavrum, babanın peşine gidiyorum!
Baba Balık: Ben de denizin peşine gidiyorum hanım! Bakalım nereye kadar!
Anne Balık: Balığız yavrum, neci olacağız!
Baba Balık: Hayır hanım öyle değil! İdeolojik olarak neciyiz diyor çocuk! Sağcı mıyız solcu muyuz?
Yavru Balık: Evet anne, sağcı mıyız solcu muyuz?
Anne Balık: Balığız dedim ya evladım! Bizim sağımız solumuz belli olmaz! Bizi kim kovalarsa tersine kaçarız!
Baba Balık: Biraz dikine bir cevap oldu ama yalan da değil hani!
Yavru Balık: Anne denizi kim kirletiyor?
Anne Balık: Çoğunlukla insanlar yavrum!
Baba Balık: İnsanlar her şeyi kirletirler yavrum! Sonra da yasak koyup kendileri uymazlar!
Yavru Balık: Anne galiba bu insanları anlamak bir hayli güç olsa gerek?
Anne Balık: Evet yavrum, en az babanı anlamak kadar güçtür!
Baba Balık: Beni anlamayacak ne var hanım! En fazla burnunun dikine gidersin, sonra da korkudan tekrar bana dönersin!
Yavru Balık: Anne sen burnunun dikine mi gidiyorsun!
Anne Balık: Hayır yavrum, babanın peşine gidiyorum!
Baba Balık: Ben de denizin peşine gidiyorum hanım! Bakalım nereye kadar!
Yavru Balık: Anne ben de büyüyünce babam gibi siyasetçi olmak istiyorum!
Anne Balık: Bey, ben yokken yine ne anlattın çocuğa?
Baba Balık: Hiiç, kentsel dönüşüm projemden ve Nazım Planından bahsettim!
Yavru Balık: Anne, ben büyüyünce balık hakları savunucusu olacağım!
Anne Balık: Ol yavrum, bizden geçti, bari sen haklarını koru!
Baba Balık: Hanım, tüm yaşamı oltanın ucundaki küçük bir solucana bağlı olan bir varlığın savunulacak ne gibi hakkı olabilir ki!
Yavru Balık: Anne, bana ne zaman cep telefonu alacaksınız?
Anne Balık: Şu an kapsama alanı dışındayım evladım, babana sor!
Baba Balık: Cebimiz yok ki yavrum telefonumuz olsun!
Yavru Balık: Anne, biz ne zaman tatile gideceğiz?
Anne Balık: Hele bir yaz gelsin düşünürüz yavrum!
Baba Balık: Niye ki hanım, senelik izne mi ayrılacaksın!
Yavru Balık: Anne üşüdüm!
Anne Balık: Tavayı ve zeytinyağını düşün ısınırsın yavrum!
Baba Balık: Hanım korkutma çocuğu, korkunca uyuyamıyor sonra!
Yavru Balık: Anne balık ızgara ne demek?
Anne Balık: Evladım takma böyle şeyleri kafana, sen yüzmene bak!
Baba Balık: Ve kaçmana!
Anne Balık: Bey, ben yokken yine ne anlattın çocuğa?
Baba Balık: Hiiç, kentsel dönüşüm projemden ve Nazım Planından bahsettim!
Yavru Balık: Anne, ben büyüyünce balık hakları savunucusu olacağım!
Anne Balık: Ol yavrum, bizden geçti, bari sen haklarını koru!
Baba Balık: Hanım, tüm yaşamı oltanın ucundaki küçük bir solucana bağlı olan bir varlığın savunulacak ne gibi hakkı olabilir ki!
Yavru Balık: Anne, bana ne zaman cep telefonu alacaksınız?
Anne Balık: Şu an kapsama alanı dışındayım evladım, babana sor!
Baba Balık: Cebimiz yok ki yavrum telefonumuz olsun!
Yavru Balık: Anne, biz ne zaman tatile gideceğiz?
Anne Balık: Hele bir yaz gelsin düşünürüz yavrum!
Baba Balık: Niye ki hanım, senelik izne mi ayrılacaksın!
Yavru Balık: Anne üşüdüm!
Anne Balık: Tavayı ve zeytinyağını düşün ısınırsın yavrum!
Baba Balık: Hanım korkutma çocuğu, korkunca uyuyamıyor sonra!
Yavru Balık: Anne balık ızgara ne demek?
Anne Balık: Evladım takma böyle şeyleri kafana, sen yüzmene bak!
Baba Balık: Ve kaçmana!
Yavru Balık: Anne bunlar kim, neden bizimle birlikte yüzüyorlar?
Anne Balık: Anneannen ve deden yavrum, bizi ziyarete gelmişler.
Baba Balık: Kaç gün kalacaklar hanım, üç beş seneye kalmaz biz gidecektik yanlarına neden zahmet edip gelmişler ki!
Yavru Balık: Anne dedemin sol tarafı neden çizik, bir şey mi olmuş?
Anne Balık: Deden gençliğinde çok karizmatikti yavrum, üç tane belgesel, iki tane dizi, 8 tane de sinemada oynadı kendisi. Sanırım bunlardan birisinde oldu!
Baba Balık: Büyütme hanım, şuna köpekbalığından kaçarken kayalıklara çarptı desene!
Yavru Balık: Anne karizma ne demek?
Anne Balık: Babanda olmayan yavrum, bu gidişle de hiç olmayacak!
Baba Balık: Ne yani hanım, kayın peder karizmayı çizdirdi diye biz de mi çizdirelim!
Yavru Balık: Anne, anneannem de belgeselde oynadı mı?
Anne Balık: Oynadı yavrum, dedenle belgeselde tanışmışlar!
Baba Balık: Abartma hanım, belgesi olmayan şeyleri sanki yaşanmış gibi anlatma çocuğa!
Anne Balık: Anneannen ve deden yavrum, bizi ziyarete gelmişler.
Baba Balık: Kaç gün kalacaklar hanım, üç beş seneye kalmaz biz gidecektik yanlarına neden zahmet edip gelmişler ki!
Yavru Balık: Anne dedemin sol tarafı neden çizik, bir şey mi olmuş?
Anne Balık: Deden gençliğinde çok karizmatikti yavrum, üç tane belgesel, iki tane dizi, 8 tane de sinemada oynadı kendisi. Sanırım bunlardan birisinde oldu!
Baba Balık: Büyütme hanım, şuna köpekbalığından kaçarken kayalıklara çarptı desene!
Yavru Balık: Anne karizma ne demek?
Anne Balık: Babanda olmayan yavrum, bu gidişle de hiç olmayacak!
Baba Balık: Ne yani hanım, kayın peder karizmayı çizdirdi diye biz de mi çizdirelim!
Yavru Balık: Anne, anneannem de belgeselde oynadı mı?
Anne Balık: Oynadı yavrum, dedenle belgeselde tanışmışlar!
Baba Balık: Abartma hanım, belgesi olmayan şeyleri sanki yaşanmış gibi anlatma çocuğa!
yavru Balık: YaAnne neden biz de kuşlar gibi uçamıyoruz?
Anne Balık: Kim demiş yavrum uçamadığımızı, evlenmeden önce babanın ayakları yere değmiyordu, yüksekten uçup duruyordu!
Baba Balık: Eee, başka nasıl tavlayacaktım hanım seni, gözünün beni gördüğü yoktu ki!
Yavru Balık: Anne, tavlamak ne demek?
Anne Balık: Babana sor yavrum, beni tava getirdiğini iddia eden kendisi!
Baba Balık: Boş ver yavrum, günün birinde sen de öğrenirsin, yeter ki tava getireyim derken tavaya gelme!
Yavru Balık: Anne karı koca ne demek?
Anne Balık: Ben ile baban gibi yavrum...
Baba Balık: Annen, “baban ve ben” gibi demek istedi yavrum! Hanım unutma ki biz de tıpkı insanlar gibi ataerkil bir aileyiz!
Yavru Balık: Anne, ne soracağımı tahmin edebiliyor musun?
Anne Balık: Evet yavrum, tahmin edebiliyorum. Ataerkil ne diye soracaksın! Hemen söyleyeyim, bizim evde herkes eşittir! Bazı kararları vermem için ille de baban şart değil yavrum!
Baba Balık: Hanım, boş versene sen, pratik onu göstermiyor ama!
Yavru Balık: Anne bu akşamüzeri kıyıya iyice yaklaşalım mı?
Anne Balık: Aaa, ben korkarım yavrum, hem baban ne der sonra!
Baba Balık: Ne diyeceğim hanım, hani bazı kararlarda bana gerek yoktu!
Anne Balık: Kim demiş yavrum uçamadığımızı, evlenmeden önce babanın ayakları yere değmiyordu, yüksekten uçup duruyordu!
Baba Balık: Eee, başka nasıl tavlayacaktım hanım seni, gözünün beni gördüğü yoktu ki!
Yavru Balık: Anne, tavlamak ne demek?
Anne Balık: Babana sor yavrum, beni tava getirdiğini iddia eden kendisi!
Baba Balık: Boş ver yavrum, günün birinde sen de öğrenirsin, yeter ki tava getireyim derken tavaya gelme!
Yavru Balık: Anne karı koca ne demek?
Anne Balık: Ben ile baban gibi yavrum...
Baba Balık: Annen, “baban ve ben” gibi demek istedi yavrum! Hanım unutma ki biz de tıpkı insanlar gibi ataerkil bir aileyiz!
Yavru Balık: Anne, ne soracağımı tahmin edebiliyor musun?
Anne Balık: Evet yavrum, tahmin edebiliyorum. Ataerkil ne diye soracaksın! Hemen söyleyeyim, bizim evde herkes eşittir! Bazı kararları vermem için ille de baban şart değil yavrum!
Baba Balık: Hanım, boş versene sen, pratik onu göstermiyor ama!
Yavru Balık: Anne bu akşamüzeri kıyıya iyice yaklaşalım mı?
Anne Balık: Aaa, ben korkarım yavrum, hem baban ne der sonra!
Baba Balık: Ne diyeceğim hanım, hani bazı kararlarda bana gerek yoktu!
Yavru Balık: Anne biz de deprem kuşağında mıyız?
Anne Balık: Sen ve ben öyle yavrum, sadece baban siyah kuşakta, karateciydi kendisi!
Baba Balık: Saçmalama hanım, soru ciddi ve ciddi cevap vermeliyiz. Evet yavrum deprem kuşağındayız, en azından insanlar öyle söylüyor!
Yavru Balık: Anne kuşak ne demek?
Anne Balık: Kimine göre insanların beline bağladığı kemer, kimine göre geçmişle bugün ve yarın arasındaki dönemsel yaşantıların ayrışması!
Baba Balık: Kısaca yavrum, ben eski kuşağım, sen ise yeni kuşak. Annen için henüz bir dönem bulamadım yavrum!
Yavru Balık: Anne sanırım babam sana kötü bir şey söyledi...
Anne Balık: Normaldir yavrum, eski kuşaklar böyledir, adapte olamayınca saldırganlaşırlar!
Baba Balık: Yapma hanım, saldırıya uğramaktan saldıracak halimiz mi kaldı!
Yavru Balık: Anne adapte ne demek?
Anne Balık: Ortama uyum sağlamak gibi bir şey canım, ama ortam dediğin şey her zaman da güzel olmayabilir!
Baba Balık: Mesela ben yavrum, annen ve sensiz bir ortam düşünemiyorum
Yavru Balık: Anne ve baba, sizleri çok seviyorum...
Anne Balık: Ben de sizleri yavrum...
Baba Balık: Ben de ikinizi!
Anne Balık: Sen ve ben öyle yavrum, sadece baban siyah kuşakta, karateciydi kendisi!
Baba Balık: Saçmalama hanım, soru ciddi ve ciddi cevap vermeliyiz. Evet yavrum deprem kuşağındayız, en azından insanlar öyle söylüyor!
Yavru Balık: Anne kuşak ne demek?
Anne Balık: Kimine göre insanların beline bağladığı kemer, kimine göre geçmişle bugün ve yarın arasındaki dönemsel yaşantıların ayrışması!
Baba Balık: Kısaca yavrum, ben eski kuşağım, sen ise yeni kuşak. Annen için henüz bir dönem bulamadım yavrum!
Yavru Balık: Anne sanırım babam sana kötü bir şey söyledi...
Anne Balık: Normaldir yavrum, eski kuşaklar böyledir, adapte olamayınca saldırganlaşırlar!
Baba Balık: Yapma hanım, saldırıya uğramaktan saldıracak halimiz mi kaldı!
Yavru Balık: Anne adapte ne demek?
Anne Balık: Ortama uyum sağlamak gibi bir şey canım, ama ortam dediğin şey her zaman da güzel olmayabilir!
Baba Balık: Mesela ben yavrum, annen ve sensiz bir ortam düşünemiyorum
Yavru Balık: Anne ve baba, sizleri çok seviyorum...
Anne Balık: Ben de sizleri yavrum...
Baba Balık: Ben de ikinizi!
1 sayfadaki 1 sayfası